Wij houden even een zomerpauze

Na de zomer zijn we weer terug met een verbeterde box!

Vers en gezond voedsel

Een gevarieerde box vol met verse groente en vers fruit. De box bevat genoeg voedingswaarden voor een hele week.

Duurzaam

Minder tussenschakels betekent minder kilometers én versere producten. Dit verlaagt de co2-uitstoot en voorkomt voedselverspilling.

Gemak

Laat je wekelijks verrassen door een groente- en fruitbox die direct bij jou wordt thuisbezorgd, zonder vast te zitten aan een abonnement. 

De inhoud van deze week

Wil jij een groentebox, fruitbox of mixbox?

Bij Wortelbox bestel je snel je duurzame box vol groente en fruit. Verse oogst en wekelijks thuisbezorgd!

Doorbreek je standaard eetpatroon en laat je wekelijks verrassen

Elke week zorgen wij voor een gevarieerde box vol met verse producten, rekening houdend met het seizoen en de voedingswaarden. De producten halen we zoveel mogelijk bij Nederlandse telers vandaan, met af en toe een uitstapje over de grens.

 

Vers en eerlijk voor iedereen

Met Wortelbox willen wij ons steentje bijdragen op meerdere vlakken. Zo helpen we de consument gezond en gevarieerd te eten, de teler aan een eerlijke prijs voor zijn producten en het milieu door een duurzaam proces en minimale voedselverspilling.

Zo werkt Wortelbox

Wat zit er in de box?

Het aanbod is elke week anders afhankelijk van de prijs en seizoensproducten. Op woensdag maken we de inhoud van de box bekend op de website en via de wekelijkse e-mail update.

Wij focussen op seizoensproducten met een evenwichtige balans tussen groente en fruit voor alle boxen.

Hoe ziet het bestelproces eruit en tot wanneer kan ik bestellen?

Elke woensdag wordt de inhoud van de boxen bekend gemaakt. Je kan je Wortelbox bestellen tot maandagochtend (9 uur), we bezorgen op woensdag- en donderdagavond.

Wat is de verpakking van de Wortelbox?

De box zelf is van recyclebaar karton en we streven naar minimaal gebruik van verpakkingsmateriaal. In sommige gevallen worden producten wel verpakt (in plastic) omdat deze fragiel zijn, zoals rode bessen, of omdat dit de bruikbaarheid van het product enorm verlengd, zoals bij champignons of komkommers. 

Hoe wordt de box bezorgd?

De Wortelbox wordt bij je thuis bezorgd op woensdagavond of donderdagavond tussen 17 en 22 uur. Je kan tijdens het bestellen je voorkeur aangegeven.

Je krijgt op de bezorgdag in de middag een e-mail van onze koerier Trunkr’s (let op kan in je spam belanden) met informatie over je bezorging en een track en trace code die je toegang geeft tot het Trunkr’s portal. Je kan hier nog een berichtje achterlaten voor de koerier. 

Ben je onverwachts niet thuis, dan proberen we het eerst bij één van je buren. Als dit niet lukt, komen we de volgende dag terug. 

Is het mogelijk om de Wortelbox op te halen?

Op dit moment niet. Wij zijn nog hard bezig om dit op te zetten. Heb jij ideeën voor een pick-up punt? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen. 

Wat doen jullie met de overgebleven producten?

Wij kopen in op basis van jullie bestellingen, het enige wat daardoor overblijft is een kleine marge die we extra inkopen voor kwaliteitsgarantie. Wat er daarna overblijft doneren we aan Groenten Zonder Grenzen. Dit is een Rotterdams initiatief van vrijwilligers dat overgebleven voedingsmiddelen verzamelt om gratis gezonde maaltijden aan te bieden aan mensen die dit goed kunnen gebruiken.

Zijn jullie producten biologisch?

Onze focus is verse seizoensproducten, kwaliteit en een duurzaam proces. Sommige producten in de box zijn dan ook biologisch, maar dat is niet onze focus en dat hangt af van het wekelijkse aanbod. 

Het proces is duurzaam door zo min mogelijk partijen tussen de teler en de eindklant en zoveel mogelijk lokale producten maken we de keten zo kort mogelijk waardoor er zo min mogelijk kilometers worden afgelegd en de producten snel bij jou thuis zijn. Jij kan langer van je groenten en fruit genieten en gooit dan ook minder weg. Ook verpakken wij zo duurzaam mogelijk; een kartonnen te recyclen doos, zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en onze communicatie zo veel mogelijk online.  Wortelbox is een duurzame groentebox.

Wil je meer weten over Wortelbox? Contact ons via:

Vrijheid: kies elke week zelf of je een Wortelbox wilt ontvangen zonder ergens aan vast te zitten.

Kies jouw Wortelbox

De hele week vers en gezond eten

Je kunt bij ons snel en makkelijk je groente en fruit online bestellen. Direct van de teler bij jou thuisbezorgd dus minder tussenpartijen!  Benieuwd wat er volgende week in de box zit? Bestel NU je groente en fruit basisbox en creeer zelf heerlijke duurzame en verantwoorde maaltijden! Bestel makkelijk een groentebox of fruitbox.

Kies jouw Wortelbox

De hele week vers en gezond eten

Je kunt bij ons snel en makkelijk je groente en fruit online bestellen. Direct van de teler bij jou thuisbezorgd dus minder tussenpartijen!  Benieuwd wat er volgende week in de box zit? Bestel NU je groente en fruit basisbox en creeer zelf heerlijke duurzame en verantwoorde maaltijden! Bestel makkelijk een groentebox of fruitbox.

Wat zeggen onze klanten?

Nataly

“Heel fijn dat er zoveel verschillende soorten groente en fruit in zit!”

Suzanne

“Vers! En verrassend veel fruit. Dus voor een gezonde start van de week zeer tevreden voor een goede prijs.”

Margarita

“De Wortelbox heeft mijn familie geholpen om de hele week vers, voedzaam groente en fruit te eten.”

Receptinspiratie

Blijf op de hoogte voor het laatste Wortelbox nieuws!

Laat hier je e-mailadres achter zodat je als eerste weet wat er in de volgende box zit, ontvang tips & weetjes over gezond eten en de lekkerste recepten ter inspiratie!

Nieuwsbrief