Bestel uiterlijk zondag voor super verse bezorging vanaf woensdag

De hele week vers en gezond eten met de Wortelbox

Door lokale producten en minder partijen worden er minder kilometers gemaakt naar jouw voordeur en dat is duurzaam en eerlijker voor telers.

Seizoensproducten

Focus op seizoensproducten uit het land voor de beste kwaliteit en snel van de plant bij jou thuis.

Minder kilometers

Door lokale producten en minder partijen worden er minder kilometers gemaakt naar jouw voordeur en dat is duurzaam en eerlijker voor telers.

Voedingswaarden

Slimme datamodellen zorgen wekelijks voor een gevarieerde box met een goede mix aan verschillende voedingswaarden.

Gezond leven start met vers groente en fruit

Wij bieden een nieuwe manier om verse producten te ervaren. We zorgen voor de juiste hoeveelheid voedingswaardes en houden rekening met de seizoenen bij de samenstelling van de wekelijkse box. Daarbij delen we ideeën voor recepten voor optimaal gebruik van de producten zodat je alles kunt gebruiken.


Vers en eerlijk voor iedereen

Met Wortelbox willen wij ons steentje bijdragen op meerdere vlakken. Zo helpen we de consument gezond en gevarieerd te eten, de teler aan een eerlijke prijs voor zijn producten en het milieu door een duurzaam proces en minimale voedselverspilling.

Zo werkt Wortelbox

Wat zit er in de box?

Dat is elke week anders afhankelijk van het aanbod, de prijs en seizoensproducten. Op donderdag maken we de inhoud van de box bekend op de website en via de wekelijkse update.

We focussen op seizoensproducten met een evenwichtige balans tussen groente en fruit.

Hoe ziet het bestelproces eruit en tot wanneer kan ik bestellen?

Op donderdag wordt de inhoud van de Wortelbox bekend, je kan je aanmelden voor de wekelijkse e-mail update. Je kan je Wortelbox bestellen tot zondag middernacht. Op basis van jullie bestellingen worden op dinsdag de producten ingekocht, op woensdagochtend ingepakt en woensdag of donderdagavond bij jou thuis bezorgd.

Wat is de verpakking van de Wortelbox?

De box zelf is van recyclebaar karton en we streven naar minimaal gebruik van verpakkingsmateriaal. In sommige gevallen worden producten wel verpakt (in plastic) omdat deze fragiel zijn zoals rode bessen of omdat dit de bruikbaarheid van het product enorm verlengd zoals bij champignons of komkommers. Maar meeste producten worden zonder extra verpakking geleverd.

Hoe wordt de box bezorgd?

De Wortelbox wordt bij je thuis bezorgd op woensdagavond of donderdagavond tussen 17:00 - 22:00. Je kan tijdens het bestellen je voorkeur aangegeven. Je krijgt per e/mail een update over het bezorgtijdstip.

Je krijgt op de bezorgdag in de middag een e-mail van onze koerier Trunkr’s (let op kan in je spam belanden) met informatie over je bezorging en een track en trace code die je toegang geeft tot de Trunkr’s portal. Je kan hier nog een berichtje achterlaten voor de koerier.

Ben je onverwachts niets thuis, dan proberen we het eerst bij een van je buren. Als dit niet lukt, komende we de volgende dag terug.

Is het mogelijk om de Wortelbox op te halen?

Op dit moment niet. Wij zijn nog hard bezig om dit op te zetten.

Wat doen jullie met de overgebleven producten?

Wij kopen in op basis van jullie bestellingen, het enige wat daardoor overblijft is een kleine marge die we extra inkopen voor kwaliteitsgarantie. Wat er daarna overblijft doneren we aan Groenten Zonder Grenzen. Dit is een Rotterdams initiatief van vrijwilligers dat overgebleven voedingsmiddelen verzamelt om gratis gezonde maaltijden aan te bieden aan mensen die dit goed kunnen gebruiken.

Zijn jullie producten biologisch?

Onze focus is verse seizoensproducten, kwaliteit en een duurzaam proces. Sommige producten in de box zijn dan ook biologisch, maar dat is niet onze focus en dat hangt af van het wekelijkse aanbod.

Het proces is duurzaam door zo min mogelijk partijen tussen de teler en de eindklant en zoveel mogelijk lokale producten maken we de keten zo kort mogelijk waardoor er zo min mogelijk kilometers worden afgelegd en de producten snel bij jou thuis zijn. Jij kan langer van je groenten en fruit genieten en gooit dan ook minder weg. Ook verpakken wij zo duurzaam mogelijk; een kartonnen te recyclen doos, zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en onze communicatie zo veel mogelijk online.

Wil je meer weten over Wortelbox? Contact ons via:

Abonneer of niet? Bepaal elke week of je een nieuwe Wortelbox wil.

Kies jouw Wortelbox

De hele week vers en gezond eten

Je kunt bij ons snel en makkelijk je groente en fruit online bestellen. Direct van de teler bij jou thuisbezorgd dus minder tussenpartijen! Benieuwd wat er volgende week in de box zit? Bestel NU je groente en fruit basisbox en creeer zelf heerlijke duurzame en verantwoorde maaltijden!

Kies jouw Wortelbox

De hele week vers en gezond eten

Je kunt bij ons snel en makkelijk je groente en fruit online bestellen. Direct van de teler bij jou thuisbezorgd dus minder tussenpartijen! Benieuwd wat er volgende week in de box zit? Bestel NU je groente en fruit basisbox en creeer zelf heerlijke duurzame en verantwoorde maaltijden!

Wat zeggen onze klanten?

Nataly

“Heel fijn dat er zoveel verschillende soorten groente en fruit in zit!”

Suzanne

“Vers! En verrassend veel fruit. Dus voor een gezonde start van de week zeer tevreden voor een goede prijs.”

Margarita

“De Wortelbox heeft mijn familie geholpen om de hele week vers, voedzaam groente en fruit te eten.”

Receptinspiratie

Blijf op de hoogte voor het laatste Wortelbox nieuws!

Laat hier je e-mailadres achter zodat je als eerste weet wat er in de volgende box zit, ontvang tips & weetjes over gezond eten en de lekkerste recepten ter inspiratie!

Nieuwsbrief