Arabische aubergine stoofschotel @etenmetdanielle

Arabische aubergine stoofschotel @etenmetdanielle

Heb je behoefte aan een simpel, maar heerlijk gerecht, zodat je alle tijd hebt om te kletsen tijdens het koken? Dan is deze Arabische aubergine stoofschotel perfect voor jou!  Recept door @etenmetdanielle

Alvast in de juiste stemming komen? Luister van te voren of tijdens het koken de foodtrack van dit gerecht. Deze vind je onderaan dit bericht.

 
INGREDIËNTEN VOOR VIER PERSONEN
  • 1 aubergine
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el kaneel
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 3 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 grote tomaten
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 el paprikapuree
  • 2 tl harissa
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 40 ml water
  • 2 tl citroensap
  • peper en zout
  • olijfolie
  • bladpeterselie
  • verse munt
INSTRUCTIES

1. Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte door de helft en elk deel nogmaals in 4 delen in de lengte zodat je dunne stukken aubergine overhoudt. Halveer deze stukken door de helft zodat je kleinere stukjes krijgt.

2. Strooi wat komijnzaad en olijfolie in een bakje en voeg en mix hier de aubergine in. Meng alles goed door elkaar en spreid de aubergine uit over de bakplaat. Zet de aubergine 20 minuten in de oven en draai het na 10 minuten even om. Zorg dat ze niet verbranden!

3. Maak ondertussen de zalige saus. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Snijd de sjalotjes in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotjes en knoflook onder voortdurend roeren 3 minuten. Voeg de tomaten en de kikkererwten toe en bak dit 5 minuten mee.

4. Voeg de tomatenpuree, paprikapuree, harissa, granaatappelpitjes en het water toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel en laat dit zachtjes pruttelen. Als de aubergine gaar is kan je dit aan de saus toevoegen.

5. Roer alles zachtjes door, voeg 1 el kaneel en 1 el Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak en de citroensap door en laat dit zachtjes nog 2 minuten doorpruttelen. Tot slot nog wat peterselie en fijngesneden munt over de aubergineschotel en serveer dit warm met wat couscous of rijst.

Voor meer informatie over dit recept, klik hier

 

Foodtrack van dit gerecht

Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming. 

Voor de Foodtrack, klik hier

Geef een reactie