Heb jij behoefte aan een leuke lunch of toevoeging aan je diner? Dan is dit gerecht ideaal voor jou! Recept door @lowcarbfoodbyiris
Alvast in de juiste stemming komen? Luister van te voren of tijdens het koken de foodtrack van dit gerecht. Deze vind je onderaan dit bericht.
INGREDIËNTEN VOOR TWEE PERSONEN
- 1 aubergine
- 300 gr gehakt
- 2 tl baharat kruiden
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflook (poeder)
- zout/peper naar smaak
- olijfolie
- geraspte manchego of parmazaanse kaas
- 1 spaanse peper
INSTRUCTIES
- Snij de aubergine doormidden en lepel uit. Besmeer de aubergine met olijfolie en zet 8 min op 180 in de airfryer.
- Zet de oven aan op 180 graden. Rul ondertussen het gehakt met de kruiden. Snij het uitgelepelde aubergine mengsel in blokjes en bak mee met het gehaktmengsel. Leg de aubergines in een ovenschaal en verdeel een deel van het gehakt in de aubergines.
- Snij de Spaanse peper en rasp de kaas. Stooi beide over de aubergine.
- Zet in de oven voor zo’n 20 min. Eet smakelijk!
Voor meer informatie bij dit recept, klik hier
FOODTRACK
Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming.