Boterkoek met citroen @etenmetdanielle

Boterkoek met citroen @etenmetdanielle

Heb je behoefte aan een relaxt recept om helemaal bij weg te dromen zowel tijdens het maken als bij het eten? Dan is deze boterkoek met citroen perfect voor jou!  Recept door @etenmetdanielle

Alvast in de juiste stemming komen? Luister van te voren of tijdens het koken de foodtrack van dit gerecht. Deze vind je onderaan dit bericht.

 
INGREDIËNTEN VOOR TWAALF STUKJES
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 250 gram bloem
  • 200 gram bruine suiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • snuf zout
INSTRUCTIES

1. verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de boter in kleine blokjes en mix dit met de bruine suiker tot een egaal mengsel.

3. Voeg het ei, snufje zout en een geraspte citroen toe. Als laatst voeg je de bloem toe, meng dit goed door het deeg heen. Als het deeg te droog is kan je een paar druppels citroensap toevoegen.

4. Vet de bakvorm goed in en verdeel het deeg er over. Strijk glad met de bolle kant van een lepel. Klop het andere ei los en bestrijk de bovenzijde van de boterkoek hiermee.
Trek met een vorm nog een aantal strepen in het deeg. (niet verplicht)

5. Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten mooi bruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in stukken snijd.

 

Voor meer informatie over dit recept, klik hier

 

Foodtrack van dit gerecht

Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming. 

Voor de Foodtrack, klik hier

Geef een reactie