Broccoli kokossoep @etenmetdanielle

Broccoli kokossoep @etenmetdanielle

Heb je behoefte aan een relaxte recept om helemaal bij weg te dromen zowel tijdens het maken als bij het eten? Dan is deze broccoli kokossoep perfect voor jou!  Recept door @etenmetdanielle

Alvast in de juiste stemming komen? Luister van te voren of tijdens het koken de foodtrack van dit gerecht. Deze vind je onderaan dit bericht.

 
INGREDIËNTEN VOOR TWEE PORTIES
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kerrie
  • 400 gram broccoli
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokjes
  • olijfolie
  • peper & zout
  • gember 5 cm
  • 500 ml water
INSTRUCTIES

1. Snipper de uien en knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember zachtjes op laag vuur.

2. Snijd de steel van de broccoli en de broccoli zelf in kleine stukjes en voeg deze samen met de kerriepoeder toe aan de soeppan. Bak de broccoli 4 minuten mee op hoog vuur. Goed blijven roeren.

3. Voeg het water en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng het aan de kook op hoogvuur. Zodra het kookt zet je hem zachtjes en laat de soep 10 minuten pruttelen.

4. Als de broccoli na 10 minuten gaar is ( dit kan je voelen zodra je met een vork in de broccoli prikt) zet je het vuur uit en pureer je met de blender of staafmixer er een gladde soep van. ( de soep mag stevig zijn maar vind je het té dik, dan voeg je nog wat water toe) Roer de kokosmelk erdoorheen en breng dit eventueel op smaak met peper en zout.

 

Voor meer informatie over dit recept, klik hier.

 

Foodtrack van dit gerecht

Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming. 

Voor de Foodtrack, klik hier

Geef een reactie