Gehakt met aubergine rolletjes @etenmetdanielle

Gehakt met aubergine rolletjes @etenmetdanielle

Behoefte aan een maaltijd die je van te voren kan maken? Dan is dit overheerlijke oven gerecht met aubergine rolletjes de perfecte maaltijd voor jou! Recept door @etenmetdanielle

INGREDIËNTEN VOOR TWEE PERSONEN
  • 1 Aubergine
  • Feta

Voor het gehakt:

  • 300 gram rundergehakt
  •  1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl gedroogde bascilicum
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el ketjap manis
Voor de tomatensaus:
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde bascilicum
  • 1 tl peterselie fijngesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 200 ml tomatensaus
  • 1 el suiker
  • 100 ml water
 
 
INSTRUCTIES
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de aubergines in plakken. Niet te dik en niet te dun. Plaats de aubergine plakken op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

  2. Smeer nu elk plakje met een kwastje in met olijfolie. Zorg dat je beide kanten van de aubergine plakken insmeert met de olijfolie. Breng ze daarna op smaak met peper en zout (aan beiden kanten).
    Plaats ze in de oven voor 20 min of totdat je ziet dat ze wat zachter zijn geworden. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Voor het gehakt:

3. Verhit een koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Voeg de gesneden ui en fijngehakte knoflook aan toe. Laat ze voor een aantal minuten bakken totdat de ui wat glazig wordt en zet uit.

4. Voeg het gehakt in een kom en voeg alle kruiden toe met de gebakken uien en knoflook en meng alles goed samen. Giet de ketjap manis erbij, roer alles goed door en maak kleine smalle balletjes naar het aantal aubergine plakken die je hebt. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en bak de gehaktrolletjes aan beide kanten halfgaar. Zet het gehakt apart en laat het even afkoelen.

Voor de saus

5. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui mooi lichtbruin op middelhoog vuur.  Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg alle kruiden toe, de tomatensaus, water en de suiker. Roer goed door en laat dit 2 minuten zachtjes koken.

6. Pak een ovenschaal en bedek de gehele bodem met de tomatensaus. Plaats in elk plakje aubergine aan de bovenzijde een gehaktrolletje en rol de aubergine mooi strak op. Plaats de gevulde aubergine naast elkaar in een ovenschaal en werk zo de rest af. Leg ze daarna op de tomatensaus in de ovenschaal. Werk het af met kruimels feta. Verdeel deze over alle aubergine rollen.

7. Plaats de ovenschaal in de oven voor 15 min op 200 graden.

8. Serveer met rijst.

Om meer informatie over het recept te zien, klik hier

 

Foodtrack van dit gerecht

Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming. 

Voor de Foodtrack, klik hier

Geef een reactie