Behoefte aan een gezonde maaltijd? Dan is deze vegan broccoli courgette soep de perfecte keuze en daarnaast ook nog eens relaxed om te maken! Recept door @growingthroughdirt
INGREDIËNTEN VOOR TWEE PERSONEN
1 Aubergine
olijfolie om te besprenkelen
100 ml tomatenpurée
1 scoop naturel eiwit poeder (optioneel)
Feta naar wens
Een handje vol granola
Verse bascilicum
Italiaanse kruiden
INSTRUCTIES
Snijd de aubergine in de lengte doormidden en maak met een scherp mes horizontaal en verticaal inkepingen.
Besprenkel de aubergine met olijfolie en bestrooi met Italiaanse kruiden.
Gril de aubergine voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Als de aubergine gegrild is, mix je de tomatenpurée met het naturel eiwitpoeder en flink wat Italiaanse kruiden tot een egaal beslag.
Warm de romige tomatensaus even op in de magnetron.
Gebruik een spuitzak of lepel om hiervan een mooie swirl te maken op de aubergine, verkruimel er feta overheen en maak af met de granola en wat blaadjes basilicum.
Om meer informatie over het recept te zien, klik hier
Foodtrack van dit gerecht
Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming.