Gevulde paprika met champignons @lowcarbfoodbyiris

Gevulde paprika met champignons @lowcarbfoodbyiris

Heb jij behoefte aan een leuk gerecht om te maken als lunch? Dan zijn deze gevulde paprika’s met champignons perfect en gezond voor jou! Recept door @lowcarbfoodbyiris

Alvast in de juiste stemming komen? Luister van te voren of tijdens het koken de foodtrack van dit gerecht. Deze vind je onderaan dit bericht.

 

INGREDIËNTEN VOOR TWEE PERSONEN
  • 125 gr champignons
  • 1 Spaanse peper

Voor het tofu gehakt:

  • 375 gr tofu
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl uienpoeder
  • Zout/peper
  • Olijfolie
  • 2 el soya saus
  • 2 el sambal oelek
INSTRUCTIES
  1. Laat de tofu uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Verkruimel de tofu heel fijn in een grote kom. Meng alles samen (hou de soya saus en sambal nog apart). Verwarm de oven op 200 graden en verspreid het mengel over een vel bakpapier. Rooster 25 min om knapperig te krijgen.
  2. Haal de tofu eruit en meng de soya saus en sambal erdoor. Rooster daarna nog zo’n 10 min zodat het echt knapperig wordt.
  3. Snij de paprika’s door en maak schoon. Bak tegelijkertijd de champignons op met wat olie (bijv. sesamolie) en een scheutje soya saus.
  4. Vul de paprika’s met het mengsel, strooi wat geraspte kaas erover en zet zo’n 20 min op 180 graden in de oven.

Voor meer informatie bij dit recept, klik hier

FOODTRACK

Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming.

Geef een antwoord