Ons verhaal

Als je in het Westland opgroeit ben je bekend met de stalletjes langs de weg van de telers met de lekkerste verse producten. Er zijn zelfs fietsroutes door het Westland om zo je fietstassen te vullen met allerlei soorten groente en fruit. 

Eén van de Wortelmoeders fietst deze route graag en voorzag in een wekelijks kratje met groente en fruit. Ja, en wie wil dat nou niet? En zo is het idee voor Wortelbox ontstaan. Producten van de teler in zo min mogelijk duurzame stappen bij jou thuis, op basis van wat op dat moment in het seizoen is

In juni 2020 zijn we van start gegaan met 100 proefboxen in de regio Westland, Rotterdam en Den Haag. Deze werd direct super goed ontvangen. Er was overduidelijk vraag naar het product, dus we wilden zeker door maar de operatie was een behoorlijke kluif om de producten gekoeld en zo snel mogelijk bij de klant te krijgen. 

We hebben de maanden erna gebruikt om de juiste partners te vinden om Wortelbox zo op te zetten dat we elke week een nieuwe box kunnen leveren en de producten binnen enkele dagen van de teler bij jou thuis zijn. In november 2020 zijn we officieel van start gegaan met een wekelijkse box, geleverd in heel Nederland

We zien de vraag naar ons product groeien en ontvangen graag jullie feedback en tips om de Wortelbox nog beter te maken. Wij zijn constant bezig met updates om een gezonde levensstijl voor iedereen duurzaam bereikbaar te maken! 

Interesse? Schrijf je dan ook zeker in op onze nieuwsbrief en volg ons op social media om op de hoogte te blijven.  

Waarom Wortelbox anders is

Het belangrijkste is dat we handelen uit de overtuiging dat je op een betere manier je groente en fruit van de teler en boer bij de consument kan krijgen dan via de bekende routes van de supermarkt. Gezonde en lekkere producten voor iedereen op een duurzamere manier. 

Er zijn veel (nieuwe) initiatieven van maaltijdboxen en van lokaal aanbod van de boer op de hoek en dat vinden wij super goed! Gezond eten en daarbij de lokale ondernemers helpen door hun producten te kopen is waar wij ons steentje aan willen bijdragen. Maar zo heeft iedereen toch zijn eigen focus en wij ook. 

Wij zijn GEEN maaltijdbox, maar een ‘basis’ groente en fruitbox. We bezorgen een gevarieerde box met verse seizoensproducten, geven je receptinspiratie en tips om je eten te bereiden om te zorgen dat je het meeste uit je box haalt, we houden namelijk niet zo van verspilling. 

Doordat we wel een gevarieerde box willen aanbieden, maar het Nederlandse klimaat niet alle gewassen even vriendelijk behandelt vullen we de Nederlandse seizoensproducten aan met andere mooie producten. 

Een aantal dingen die ons (toch een beetje) bijzonder maken...

Slechts een paar partijen om Wortelbox tot stand te brengen; waaronder de teler, inpaklocatie en de koerier. Hierdoor is het product supersnel van de teler bij jou thuis en is er minder financiële marge nodig om iedereen in het proces te betalen, een eerlijke prijs dus.

Producten uit het seizoen en zoveel mogelijk uit Nederland. Zo ondersteunen we de Nederlandse teler en boer en leggen de producten in de Wortelbox minder kilometers af.

De box wordt samengesteld door een slim algoritme. Daarin wordt onder meer de prijs, afkomst, voedingswaardes en vorige samenstellingen meegenomen om elke week de beste prijs – kwaliteit – voedingswaarde combinatie te krijgen. 

Geen voedselverspilling. Wij kopen in op basis van jullie bestellingen, het enige wat daardoor overblijft is een kleine marge die we extra inkopen voor kwaliteitsgarantie. Wat er daarna overblijft doneren we aan Groenten Zonder Grenzen. Dit is een Rotterdams initiatief van vrijwilligers dat overgebleven voedingsmiddelen verzamelt om gratis gezonde maaltijden aan te bieden aan mensen die dit goed kunnen gebruiken.

Kies jouw Wortelbox

De hele week vers en gezond eten

Wil je meer weten over Wortelbox? Contact ons op!

Wat zeggen onze klanten?

Nataly

“Heel fijn dat er zoveel verschillende soorten groente en fruit in zit!”

Suzanne

“Vers! En verrassend veel fruit. Dus voor een gezonde start van de week zeer tevreden voor een goede prijs.”

Margarita

“De Wortelbox heeft mijn familie geholpen om de hele week vers, voedzaam groente en fruit te eten.”

Receptinspiratie

Blijf op de hoogte voor het laatste Wortelbox nieuws!

Laat hier je e-mailadres achter zodat je als eerste weet wat er in de volgende box zit, ontvang tips & weetjes over gezond eten en de lekkerste recepten ter inspiratie!

Nieuwsbrief