Behoefte aan een energieke en gezonde maaltijd? Dan is deze pasta met spruiten de perfecte keuze en daarnaast ook nog eens eenvoudig om te maken! Recept door @etenmetdanielle
INGREDIËNTEN VOOR TWEE PERSONEN
150 gram spaghetti
0,5 groentebouillonblokje
100 gram champignons
1 ui gesnipperd
150 gram spekjes
75 gram slagroom
150 gram spruitjes
Peper, zout
INSTRUCTIES
1. Breng een pan met water en een groentebouillonblokje aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 9-11 minuten.
2. Verwijder de lelijke bladeren en wortel van de spruit en snijd door de helft.
3. Verhit een pan en bak de spekjes krokant in 5 minuten.
4. Snijd ondertussen de champignons in vieren.
5. Schep de spekjes uit de pan (laat het vet erin) en voeg de de gesnipperde ui, champignons en de spruitjes toe. Roerbak 5 minuten.
6. Voeg de slagroom aan de spruitjes toe en laat dit 2 minuten pruttelen. Voeg als laatste de spekjes en de spaghetti toe. Roer dit goed om.
7. Voeg eventueel nog peper en zout toe naar smaak.
Om meer informatie over het recept te zien, klik hier
Foodtrack van dit gerecht
Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming.