Je bekijkt nu Patatas bravas @dekeukenvankarlijn

Patatas bravas @dekeukenvankarlijn

Heb je behoefte aan een snelle en heerlijke hap? Dan zijn deze patatas bravas ideaal om te maken! Recept door @dekeukenvankarlijn

Om alvast in de juiste stemming te komen, kan je tijdens of voor het koken de foodtrack bij dit gerecht luisteren. Deze vind je onderaan dit bericht.

 
INGREDIËNTEN VOOR ÉÉN PORTIE
  • 2 middelgrote aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie + wat extra
  • 1 el maizena
  • 2 tl water
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl HOT ‘smoked’ paprikapoeder
  • 200 ml groentebouillon
  • Zout
  • Peper
  • 1 tl azijn of citroensap
INSTRUCTIES
  1. Schil de aardappel en snijd hem doormidden in twee gelijke stukken. Doe de stukken in
    een pan met water en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt laat je het 6-8 minuutjes koken, zorg niet dat de stukjes te zacht worden.
  2. Giet de aardappels af en laat het afkoelen.
  3. Maak ondertussen de saus door de 4 el olijfolie in een steelpannetje te verwarmen met beide paprikapoeders.
  4. Meng in een kommetje de maizena met het water. Voeg dit toe aan het oliemengsel.
  5. Voeg de bouillon toe samen met de azijn/citroensap en wat zout naar smaak. Laat het indikken tot een dikkere saus maar blijf roeren.
  6. Snijd de aardappel (zodra het genoeg is afgekoeld) in stukjes. Bak daarna de aardappels in een pan met wat olie en de knoflook. Doe ze in een vrolijk bakje en doe de saus eroverheen. Geniet van deze heerlijke spaanse tapas!

Voor meer informatie over dit recept, klik hier.

FOODTRACK

Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming. 

Geef een antwoord