Perenloempia’s met pecannoten @dekeukenvankarlijn

Perenloempia’s met pecannoten @dekeukenvankarlijn

Heb je behoefte aan een recept om gezellig samen te maken? Dan zijn deze perenloempia’s met pecannoten echt wat voor jou. Recept door @dekeukenvankarlijn

Om alvast in de juiste stemming te komen, kan je tijdens of voor het koken de foodtrack bij dit gerecht luisteren. Deze vind je onderaan dit bericht.

 
INGREDIËNTEN VOOR VIJF LOEMPIA’S

Voor het deeg:

  • 2 peren
  • 2 el rozijnen
  • 2 handjes ongebrande ongezouten pecannoten
  • 2 tl kaneel
  • 5 blaadjes filodeeg
  • ahornsiroop of honing
INSTRUCTIES

1. Verwarm de airfryer/oven voor op 200 graden.

2. Haal het filodeeg uit de vriezer en laat het ontdooien terwijl het nog op in de verpakking zit.

3. Schil de peer en snijd in kleine stukjes. Doe het daarna in een kom.

4. Hak de pecannoten fijn en doe dit ook in de kom. Voeg de rozijnen en de kaneel toe en schep het mengsel goed om.

5. Pak een blaadje filodeeg op een plank en maak hem nat met een kwastje met water.

6. Doe wat van het peermengsel in het midden en vouw hem in een driehoekje of traditionele loempiavorm.

7. Zelf heb ik ze ongeveer 10 minuutjes in de airfryer gedaan, tussendoor even omdraaien
maar in de oven moet het ook zeker lukken, geniet van deze winterse snack met wat ahornsiroop of honing!

Voor meer informatie over dit recept, klik hier.

FOODTRACK

Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming. 

Geef een antwoord