Quinoa salade met broccoli @dekeukenvankarlijn

Quinoa salade met broccoli @dekeukenvankarlijn

Heb je behoefte aan een lekkere en energieke maaltijd? Dan is deze Quinoa salade met broccoli echt wat voor jou!  Recept door @dekeukenvankarlijn

Alvast in de juiste stemming komen? Luister van te voren of tijdens het koken de foodtrack van dit gerecht. Deze vind je onderaan dit bericht.

 
INGREDIËNTEN VOOR TWEE PORTIES
  • 1 broccoli
  • 200 gram (vegan) kipfilet
  • 120 gram quinoa
  • 120 gram kikkerwten
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprika poeder
  • peper
  • zout
INSTRUCTIES

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom en schep ze om met de eetl olijfolie, cayennepeper, paprikapoeder, kaneel en zout. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten erop. Zet ze nu 20-30 minuten in de oven en schep tussentijds een keer om. Haal ze uit de oven als ze knapperig zijn en laat ze afkoelen.

3. Bereid in de tussentijd de quinoa volgens beschrijving op de verpakking.

4. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar.

5. Snijd de kipfilet in blokjes, breng ze op smaak en bak ze in de koekenpan.

6. Meng de quinoa en de broccoli samen en breng op smaak met peper en zout. Voeg nu de kip toe en verdeel als laatste de kikkererwten over de salade. Geniet nu van een heerlijke lauwwarme salade.
 

Voor meer informatie over dit recept, klik hier.

 

Foodtrack van dit gerecht

Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming. 

Voor de Foodtrack, klik hier

Geef een reactie