Je bekijkt nu Suikervrije sinaasappelcake @etenmetdanielle

Suikervrije sinaasappelcake @etenmetdanielle

Behoefte aan een lekker, maar gezond tussendoortje? Dan is deze suikervrije sinaasappelcake echt wat voor jou! Recept door @etenmetdanielle

INGREDIËNTEN VOOR TWEE PERSONEN
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker (kan vervangen worden door Stevia of vanille extract)
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1 tl zout
  • 145 ml zonnebloemolie
  • 150 ml yoghurt
  • Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
  • Sinaasappelsap van 1,5 sinaasappelen
  • 190 gram bloem
  • 1 grote el abrikozenjam light
  • kokosrasp
INSTRUCTIES

1. Verwarm de oven op 175 graden.

2. Klop de eieren, vanillesuiker en zout op hoge snelheid met een mixer. (ongeveer 4 minuten) Het beslag moet schuimig worden. Ondertussen rasp je een sinaasappel.

3. Voeg de zonnebloemolie en yoghurt toe en mix dit goed doorheen. Voeg de sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe en klop dit ook weer goed samen. Dan voeg je de bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi beslag!

4. Pak een laag (vierkant) bakblik en leg je bakpapier hier mooi in. Giet het beslag erin en zet hem in de oven voor 30 minuten. ( prik met een prikker in de cake om te kijken of het gaar is. ) Bij een vochtige prikker nog even een aantal minuten langer in de oven. (Elk oven is verschillend.)

5. Als de cake gaar is uit de oven halen, even af laten koelen en dan kan je met een kwastje de abrikozenjam uitsmeren. Bestrooi met kokosrasp en geniet ervan!

Om meer informatie over het recept te zien, klik hier

 

Foodtrack van dit gerecht

Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming. 

Voor de Foodtrack, klik hier

Geef een antwoord