Truffel risotto met champignons @etenmetdanielle

Truffel risotto met champignons @etenmetdanielle

Heb je behoefte aan een energiek en simpel gerecht? Dan is deze truffel risotto met kastanje champignons echt wat voor jou!  Recept door @etenmetdanielle

Alvast in de juiste stemming komen? Luister van te voren of tijdens het koken de foodtrack van dit gerecht. Deze vind je onderaan dit bericht.

 
INGREDIËNTEN VOOR VIER PERSONEN
  • 1 zakje truffel risotto  van 200 gram
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 handvol diepvries doperwten
  • 150 gram kipfiletblokjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • olijfolie
INSTRUCTIES

1. Pel en snipper de ui en knoflook en bak dit samen met de kipfiletblokjes met olijfolie in een hapjespan. Als de ui glazig is en de kipfilet gaar voeg je de champignons toe en bak dit goed mee.

2. Voeg de risotto toe en bak dit onder continu roeren mee. Roer ongeveer 1 minuut goed mee.

3. Schenk een deel (ongeveer 150 ml) van de bouillon erover en temper het vuur tot het rustig kookt.

4. Blijf regelmatig roeren in de risotto en voeg telkens wat bouillon toe. Na 12 minuten voeg je de doperwten toe. Het duurt 15 tot 20 minuten tot de risotto gaar is, proef tegen die tijd steeds een beetje. De korrels mogen niet heel zacht worden. Het kan dat je meer vocht nodig hebt, als de bouillon op is neem je gewoon water.

Garneer met geraspte parmezaan.

 

Voor meer informatie over dit recept, klik hier

 

Foodtrack van dit gerecht

Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming. 

Voor de Foodtrack, klik hier

Geef een reactie