Vegan durum doner @dekeukenvankarlijn

Vegan durum doner @dekeukenvankarlijn

Heb je behoefte aan een snelle en heerlijke lunch? Dan is dit recept van vegan durum doner ideaal om te maken! Zo haal je makkelijk je gewenste aantal gram groente per dag. Recept door @dekeukenvankarlijn

Om alvast in de juiste stemming te komen, kan je tijdens of voor het koken de foodtrack bij dit gerecht luisteren. Deze vind je onderaan dit bericht.

 
INGREDIËNTEN VOOR ÉÉN PORTIE
  • 2 grote wraps
  • 275 gram (plantaardige) gyros
  • 1 tomaat
  • 1/3 komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 gram ijsbergsla
  • Knoflooksaus
  • Olijfolie
INSTRUCTIES
  1.  Bak de gyros in een pan met wat olijfolie op.
  2.  Snijd ondertussen de rode ui in ringen en de tomaat en komkommer in blokjes.
  3. Bak de rode ui in een pan met wat olijfolie tot deze lekker karameliseert. Je kan natuurlijk ook gewoon rauwe rode ui gebruiken maar zelf ben ik daar geen fan van.
  4. Warm de wraps op in de magnetron en leg ze op een snijplank.
  5. Beleg de wraps met de gyros, de ijsbergsla, de komkommer, de tomaat en de rode ui en doe er flink wat knoflooksaus op. Mocht je tijd over hebben kan je deze natuurlijk ook zelf maken.
  6. Vouw de onderkant van de wrap een stukje naar binnen en vervolgens de zijkanten naar binnen zodat hij goed dicht zit.
  7. Je kan hem nu lekker opeten of nog even grillen zoals de echte kebabzaken altijd
    doen en smullen maar!

Voor meer informatie over dit recept, klik hier.

FOODTRACK

Luister terwijl je dit recept maakt naar het volgende nummer. Zo kom je nog meer in de juiste stemming. 

Geef een antwoord