Heb je behoefte aan een feestelijk en vrolijk gerecht? Dan is deze vegan kapsalon met zoete aardappelfriet echt wat voor jou. Recept door @dekeukenvankarlijn
Om alvast in de juiste stemming te komen, kan je tijdens of voor het koken de foodtrack bij dit gerecht luisteren. Deze vind je onderaan dit bericht.
INGREDIËNTEN VOOR VIER PERSONEN
Voor het deeg:
450 gram zoete aardappel
175 gram vegan gyros
1/3 komkommer
4 plakjes (plantaardige) kaas
2 tomaten
100 gram ijsbergsla
Olijfolie
Knoflooksaus
INSTRUCTIES
Schil de zoete aardappel, snijd dit eerst in plakken en vervolgens in reepjes. Veerdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak dit in een voorverwarmde oven van 225 graden op ongeveer 20 tot 25 minuten
Doe de vegan gyros in een pan met een beetje olie en warm het op. Zet de oven aan op de grillstand op 180 graden.
Doe de frietjes in een schaal en schep de gyros erop. Doe de plakjes kaas erop en zet het 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
Snijd ondertussen de komkommer en tomaat. Verdeel wat ijsbergsla, komkommer en tomaat over de kapsalon.
Spuit er lekker wat knoflooksaus overheen en smullen maar!